Vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst of u op deze pagina het antwoord kunt vinden.
Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Wilt u toch liever zelf proberen een antwoord te vinden op uw vraag? Kijk dan eens op thuisarts.nl.

Op deze pagina vindt u informatie over:

  • de griepprik
  • een mogelijke blaasontsteking
  • verstopte oren
  • het uitstrijkje

 

De griepprik

Jaarlijks nodigen wij een aantal mensen uit de zogenaamde risicogroepen uit voor de influenzavaccinatie, volgens de richtlijn van de gezondheidsraad. Dit zijn:

  • patiënten van 60 jaar en ouder
  • patiënten met diabetes mellitus
  • patiënten met chronische longaandoeningen (bijvoorbeeld astma en COPD)
  • patiënten met een verminderde weerstand door bijvoorbeeld HIV of behandeling voor kanker 

griepprikDe vaccinatie vindt bij voorkeur plaats aan het eind van de maand oktober. De uitnodiging hiervoor kunt u vanaf begin oktober verwachten. Denkt u onterecht wel of juist niet een uitnodiging te hebben gehad? Neem dan contact op met de assistente. Wanneer u geen vaccinatie wenst kunt u ook contact opnemen, dan sturen wij u in het vervolg geen uitnodiging meer. U kunt dit besluit altijd herroepen (bijvoorbeeld als u tot een andere risicogroep gaat behoren).

 

Een mogelijke blaasonsteking

urineDenkt u dat u een blaasonsteking heeft? Breng dan het liefst de eerste ochtendurine naar de praktijk en geef deze aan de assistente. Zij zal naar uw klachten en allergieen informeren. De assistente schrijft u zo nodig, in overleg met de huisarts, een antibiotica kuur voor.

 

 

Verstopte oren

oor controleDenkt u dat u slechter hoor door een teveel aan oorsmeer? Dan kunt u zich ook tot de assistente wenden om het oor uit te laten spuiten. Zij controleert of dit nodig is. Het is makkelijker om het oor uit te spuiten als u het oor al een paar dagen gedruppeld hebt met wat olie. 

 

 

Het uitstrijkje

baarmoederVrouwen vanaf 30 t/m 60 jaar krijgen van ons elke 5 jaar een oproep voor een uitstrijkje in het kader van het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Dit is dus in het jaar dat u 30, 35, 40, 45, 50, 55 en 60 wordt. De assistente verricht in principe deze uitstrijkjes. U maakt ook met haar een afspraak. Mocht u hieraan niet wensen deel te nemen, dan hebben wij van u een ondertekende verklaring nodig. We zullen u dan niet meer oproepen. 
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven roepen wij later op.