Landelijk Schakelpunt

banner-bent-u-al-gevraagdWij raden onze patiënten aan, toestemming te geven voor deelname aan het LSP (Landelijke Schakelpunt).

Betere zorg door goede informatie

Ziekte, een blessure of een ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien (bijvoorbeeld als u bewusteloos bent na een verkeersongeluk). Zo krijgt deze een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Altijd uw gegevens snel bij de hand

Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om medische gegevens te delen met andere zorgverleners. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties. Klik voor een informatiebrochure hier.

Alleen met uw toestemming – Bent u al gevraagd?

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek. U kunt uw toestemming (of weigering) ook online regelen via deze link. Natuurlijk kunt u uw toestemming op elk moment herroepen.