Vragen?

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst of u op deze pagina het antwoord kunt vinden. Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wilt u toch liever zelf proberen een antwoord te vinden op uw vraag? Kijk dan eens op thuisarts.nl.

Op deze pagina vindt u informatie over:

  • de griepprik
  • een mogelijke blaasontsteking
  • verstopte oren
  • het uitstrijkje

De griepprik

Jaarlijks nodigen wij een aantal mensen uit de zogenaamde risicogroepen uit voor de influenzavaccinatie, volgens de richtlijn van de gezondheidsraad. Dit zijn:

patiënten van 60 jaar en ouder
patiënten met diabetes mellitus
patiënten met chronische longaandoeningen (bijvoorbeeld astma en COPD)
patiënten met een verminderde weerstand door bijvoorbeeld HIV of behandeling voor kanker

De vaccinatie vindt bij voorkeur plaats aan het eind van de maand oktober. De uitnodiging hiervoor kunt u vanaf begin oktober verwachten. Denkt u onterecht wel of juist niet een uitnodiging te hebben gehad? Neem dan contact op met de assistente. Wanneer u geen vaccinatie wenst kunt u ook contact opnemen, dan sturen wij u in het vervolg geen uitnodiging meer. U kunt dit besluit altijd herroepen (bijvoorbeeld als u tot een andere risicogroep gaat behoren).


Een mogelijke blaasontsteking

Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Breng dan het liefst de eerste ochtendurine naar de praktijk en geef deze aan de assistente. Zij zal naar uw klachten en allergieën informeren. De assistente schrijft u zo nodig, in overleg met de huisarts, een antibiotica kuur voor.


Verstopte oren

Denkt u dat u slechter hoor door een teveel aan oorsmeer? Dan kunt u zich ook tot de assistente wenden om het oor uit te laten spuiten. Zij controleert of dit nodig is. Het is makkelijker om het oor uit te spuiten als u het oor al een paar dagen gedruppeld hebt met wat olie.


Het uitstrijkje

Vrouwen vanaf 30 t/m 60 jaar krijgen van ons elke 5 jaar een oproep voor een uitstrijkje in het kader van het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Dit is dus in het jaar dat u 30, 35, 40, 45, 50, 55 en 60 wordt. De assistente verricht in principe deze uitstrijkjes. U maakt ook met haar een afspraak. Mocht u hieraan niet wensen deel te nemen, dan hebben wij van u een ondertekende verklaring nodig. We zullen u dan niet meer oproepen. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, roepen wij later op.